Asociația Steaua 1947 a făcut în luna noiembrie a anului 2020 plângere penală pe numele lui Florin Talpan. Parchetul Militar a deschis urmărirea penală pe numele juristului CSA pe data de 23 noiembrie 2020, iar pe 15 februarie 2021 a clasat dosarul.
Nemulțumiți că dosarul a fost clasat după aproape 3 luni, suporterii FCSB din Asociația Steaua 1947 din Anglia au formulat o nouă plângere către Prim Procurorul Militar prin care cer redeschiderea dosarului.
„Potrivit sesizării Asociației Steaua 1947, în cursul lunii octombrie 2020, mijloacele de mass-media din România au fost notificate probabil de Florin Talpan cu privire la faptul că FRF și LPF au fost somate de acesta cu privire la mai multe aspecte legate de conflictele de jurisdicție nenumărate dintre UM02301-CSA Steaua și FCSB.
Din cuprinsul articolelor de presă reieșea că Unitatea Militară 02301 solicita celor două organisme care organizează activitatea fotbalistică din România să întreprindă mai multe acțiuni (unele din acestea neintrând efectiv în competența celor două organisme – cum ar fi excluderea SC FCSB SA din competițiile europene), cererea sa fiind întemeiată pe dispozițiile a trei decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, care mai fuseseră invocate și folosite de colonelul Talpan și cu ocazia altor solicitări adresate atât celor două organisme, cât și UEFA și FIFA.
În acest context, Asociația Steaua 1947 arată că aceste acțiuni ale colonelului Talpan au fost făcute cu depășirea atribuțiilor ce îi revin în calitate de consilier juridic, întrucât titularul dreptului de petiționare este UM02301, care este reprezentată de comandantul unității militare”, se arată în răspunsul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București în cazul lui Florin Talpan.
Concret, Asociația Steaua 1947 susține că Florin Talpan a comis mai multe infracțiuni printre care uzurparea funcției și abuz în serviciu.
Florin Talpan n-a răspuns solicitării ProSport pentru un drept la replică.
Dacă Florin Talpan n-a vrut să răspundă jurnaliștilor ProSport, Asociația Steaua 1947 a explicat de ce a mers mai departe cu plângerea penală formulată pe numele juristului CSA Steaua.
„Evident că nu am putut fi de acord cu soluția procuraturii militare de a clasa urmărirea penală începută împotriva domnului Talpan, prin prisma explicațiilor. Cred că în această speță nu e așa de important prejudiciul adus suporterilor cât, mai ales, respectarea legii și a regulamentelor militare. Dacă domniile lor au ales această soluție, suntem obligați să ducem plângerea la următorul nivel, tocmai pentru a nu se crea un precedent periculos.
Aici mă refer la ceea ce ar putea gândi un militar, indiferent de grad, atunci când ar încerca să se abată de la litera legii sau regulamentele interne. Vom duce această plângere până la ultimul nivel dacă va fi cazul, mai ales că în răspunsul primit de la Parchetul Militar am constatat recunoasterea că Florin Talpan a acționat defectuos, în contradicție cu legislația în vigoare și, mai ales, contrar cu decizia domnului comandant Hîncu. Fapta lui Florin Talpan fiind recunoscută chiar de domnul comandant Hîncu într-o emisiune realizată online, poziție pe care noi am atașat-o proaspetei plângeri către domnul Prim Procuror”, a fost răspunsul Asociației Steaua 1947 la solicitarea ProSport.
Asociația Steaua 1947 este constituită în mod legal pe teritoriul Marii Britanii, în Reading, și are membri suporteri din mai multe țări, inclusiv România, ai echipei FCSB. Președintele Asociației este Mihai Dincă, fiul fostului portar de la handbal al echipei Steaua, cu 15 titluri naționale cu roș-albaștrii și de două ori campion mondial cu naționala. Vicepreședinte este Cătălin Biriș, iar reprezentantul legal din România este Sergiu Gabriel Ciontos.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER